Stormblåst på nytt?

Det kan se ut som Dimmu Borgir har bestemt seg for å spille inn Stormblåst på nytt.

*

Er det så lurt da? Jeg har aldri vært særlig fan av nyinnspillinger, selv om jeg vet at Dimmu Borgir har en viss teft for det. På plata "Godless Savage Garden" er det jo to av dem, "Hunnerkongens sorgsvarte ferd over steppene" og "Raabjørn speiler Draugheimens skodde" som jo låter bra inn nyinnpakka versjon. "Master of Disharmony" fra "Enthrone Darkness Triumphant" er jo også en nyinnsillng fra deres første plate, split-albumet med Old Mans Child som heter "Devils Path/In the Shades of Life". Alle sangene er absolutt tøffe.

-

Men de har ikke det Stormblåst har. For det første er Stormblåst ei hel skive. Ei hel forbanna bra skive. For det andre er de nevnte sangene spilt før Dimmu Borgir tok steget inn i symfoniens verden, noe som mer eller mindre delte fan-skaren i to.  

*

Blir "Stormblåst" nok en skive med symfoni kan det hende den lider. Noe av det bra med "Stormblåst" er at den er så utrolig musikalsk, med mye effekter og piano. Men det går ei grense. Blir det for mye frykter jeg at skiva kan miste noe av trykket. Det er ikke til å komme unna at de to siste skivene deres ("Puritanical Euphoric Misanthropia" og "Death Cult Armageddon") ikke er så bra som de forrige. Personlig syns jeg de mangler de sangene som fester seg. De har ingen "The Promised Future Aeons" (fra plata "Spiritual Black Dimensions"), "Stormblåst" (fra skiva med samme navn), "Mourning Palace" (fra "Enthrone Darkness Triumphant) eller "Under Korpens Vinger" (fra "For all Tid). 

"Progenies of the Great Apocalypse" fra "Death Cult Armageddon", men tilhørende video er jo tøff, men den holder ikke helt i mål.

Nå er jeg kanskje litt urettferdig, "Mourning Palace" er jo en klasikker, så det skal jo litt til å slå den.

*

Men det jeg mener er at "Stormblåst" står støtt på egne bein, og trenger kanskje ikke et par nye (hvor mange bein har egentlig ei skive?). 

-

Hvorfor reparere noe som virker. Men å oppgradere det er kanskje ikke så dumt?   


Kommentarer:
Postet av: dnort

enig med deg i at stormblåst står som ei påle men uansett skal det bli kult å høre den i nyinnspilling. hvem vet, kanskje det blir noen "nye" spor også, låter som ikke fikk plass eller ikke passet inn når plata ble spilt inn.

04.04.2005 @ 16:45
URL: http://dnort.abcblogg.no/
Postet av: eRik

Ja, det kan bli kult og det kan bli utrolig kjipt. Med tanek på hva Dimmu Borgir har levert de siste årene er jeg mest redd for at det skal bli kjipt =/Samtidig så er det jo grenser for hvor mye de får gjort, låtene er jo der allerede!

04.04.2005 @ 20:32
URL: http://requiem.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/66244

hits